hockey juniorenHockeyen bij Hockey Heeze is vooral plezier en sportiviteit. Plezier met je team, tijdens de wedstrijden, op de training en buiten het veld. Iedereen moet op zijn niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor de een betekent dat maximaal presteren en voor een ander gaat het vooral om de gezelligheid.

Wij willen de jeugd de gelegenheid bieden om, naar gelang interesse, de basisvaardigheden (technisch, tactisch, conditioneel en sportmentaal) aan te leren, zodat zij de hockeysport bij de jeugd en later bij de senioren, met plezier kunnen blijven beoefenen.

De junioren van Hockey Heeze zijn kinderen in de O12, O14, O16 en O18 leeftijdscategorie. Dit is vastgesteld door de KNHB. Op ongeveer 10-jarige leeftijd ga je in een O12-elftal spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school ga je over naar de O14-categorie. Hier speel je twee jaar, vervolgens twee jaar O16, twee jaar O18, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat je 18 wordt. Je speelt op zaterdag de competitiewedstrijden, en twee keer per week train je op een doordeweekse dag. Welke dagen tijden en tijden dit zijn, wordt voor de zomervakantie duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen bekend wordt gemaakt. De wedstrijden worden meestal gefloten door een junioren scheidsrechter.

De Indelingen van de teams vinden op zorgvuldige wijze plaats aan de hand van een selectieprocedure. Onderdeel daarvan zijn de beoordelingen van trainers, coaches en de technische commissie. De indeling is voor veel kinderen ieder jaar een spannend moment. We doen onze uiterste best om ieder jeugdlid op het best passende niveau te laten spelen.

In de winter is er een zaalhockeycompetitie. Ook in de zaal worden trainingen gegeven. In verband met de beperkte beschikbare zaalruimte wordt er ongeveer 1 keer per week getraind.

Ben jij enthousiast geworden?

Voor meer informatie en/ of een proeftraining kun je contact opnemen met de technische commissie.