Jongste jeugdWelkom bij Hockeyclub Heeze!

Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen vanaf 5 jaar. Motto van de jongste jeugd is: sporten moet vooral leuk zijn. Spelplezier staat boven prestatie! Daarom delen we de teams in de jongste jeugd nog niet in op sterkte. 

Bij hockeyclub Heeze is er een aparte jongste jeugdcommissie. Deze commissie begeleidt de kinderen en ziet erop toe dat iedereen zoveel mogelijk plezier in de hockeysport heeft. Behalve spelplezier gaat het ook om het bijbrengen van alle hockey-spelvormen. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn de primaire doelen. Dat begint al op vijfjarige leeftijd.


Benjamins  

5 jaar (groep 2)

FUN is de KEY tot leren bewegen! Je kind ’traint’ samen met leeftijdgenootjes op maandagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur. Er worden trainingsoefeningen gedaan en voorzichtig aan de techniek gewerkt.

 

F3-tallen

6 en 7 jaar (groep 3 en 4)

Als je in groep 3 zit kan je echte wedstrijden gaan spelen tegen teams uit de omgeving. De teams bestaan uit 7/9 kinderen, en je speelt 3 tegen 3. Na 20 minuten wisselen de teams en speel je tegen het andere 3-tal van de tegenpartij. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend. Het team wordt begeleid door twee coaches (meestal ouders). Daarnaast lever je op zaterdag als thuisspelende partij twee spelleiders, dat rouleert meestal.


E6-tallen

8 jaar (groep 5)

Je speelt competitie in een zogenaamd E-zestal en jouw team bestaat uit 7/9 spelers. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend en je speelt 6 tegen 6 op een kwart van het normale veld. Het team wordt begeleid door één of twee coaches (meestal ouders). De wedstrijden worden gefloten door C jeugd.  Klik hier voor de spelregels voor 6-tallen.


E8-tallen

9 jaar (groep 6)

Je speelt met 8 teamgenoten in een E-achttal op een half veld. De team bestaan uit 9/11 spelers. Ook deze wedstrijden zijn op zaterdagmorgen. Het team wordt begeleid door één of twee coaches (meestal ouders). De wedstrijden worden gefloten door C jeugd. Klik hier voor de spelregels voor 8-tallen. 


We nodigen je graag uit om een paar keer mee te trainen of in ieder geval om te komen kijken hoe het gaat!

 

Je kan je het hele jaar door aanmelden voor proeftrainingen. Je kan dan een mail sturen naar [email protected]. Wij zorgen dan voor een leenstick. Je mag 3 keer meedoen met de training. Na deze 3 proeftrainingen kun je je aanmelden als lid van de hockeyclub. Dit kan onder het kopje lidmaatschap op de website. Wanneer je officieel lid bent geworden, krijg je de eerste hockeystick van de club.


MEER INFORMATIE?

Stuur een email naar de jongste jeugdcommissie, [email protected]

** Leeftijd op 1 oktober conform KNHB-regels