ClubtenueAlle spelers en speelsters zijn verplicht om in het officiele clubtenue te spelen. Dit bestaat uit:

-         Geel shirt met embleem van Hockey Heeze;

-         Zwarte rok of broek;

-         Zwarte kousen met gele boord;

-         Namen, nummers, etc. op het tenue uitsluitend in zwarte kleur.

 

Het dragen van scheenbeenbeschermers is verplicht. En een gebitsbeschermer wordt aanbevolen. Officiele clubkleding is te koop bij Verest Sport te Heeze, hoofdsponsor van Hockey Heeze.

 

Keepersuitrusting

De standaard keepersuitrusting wordt door de vereniging ter beschikking gesteld en blijft eigendom van de vereniging. Defecten dienen tijdig gemeld te worden bij Niels Gijsbers. Aan het eind van het seizoen wordt de uitrusting weer ingeleverd. Wees zuinig op deze dure spullen.

 

Persoonlijke bescherming: bescherm jezelf goed

Hockeykeepers beschermen zich degelijk. Met klompen, legguards, een hockeybroek, tok, bodyprotector, speciale handschoenen en een helm is het verantwoord dat ze letterlijk mikpunt zijn van de aanvallers.

Ook de uitlopende spelers bij een strafcorner kunnen zich beschermen door speciale maskers die ze na hun actie snel kunnen afdoen. Alle hockeyspelers zijn VERPLICHT om hun benen te beschermen met deugdelijke scheenbeschermers. Het risico dat de benen hard in aanraking komen met een doorschietende hockeybal is namelijk erg hoog. De teamcoach ziet erop toe dat alle spelers die scheenbeschermers ook dragen.
Een gebitsbeschermer (een zogenaamd bitje) is eigenlijk een must om de tanden goed te beschermen. Een opspringende bal kan namelijk heel wat pijn en schade veroorzaken als zo'n bitje niet wordt gedragen.

 

Ook tijdens trainingen zijn scheenbeschermers en bitje nuttig. Draag ze altijd als je
binnen de lijnen stapt!