update vr 24 april


Nieuws afbeelding Beste (ouders van) leden van hockey Heeze,  


Afgelopen dinsdag maakte premier Rutte bekend dat de regels rondom het sporten door de jeugd iets versoepeld gaan worden. Het gaat hierbij om trainen en voor de jongste jeugd eventueel om onderlinge wedstrijdjes. De KNHB heeft na de persconferentie besloten alle lopende competities seizoen 2019-2020 te beĆ«indigen. Heel jammer, maar wel begrijpelijk gezien de situatie in Nederland. Gezondheid staat voorop!  Er is dus gelukkig wel meer ruimte ontstaan voor jeugdleden om te sporten. 
Volgens de nieuwe richtlijnen is het voor de jeugd tot en met 12 jaar (D-jeugd) vanaf 28 april weer toegestaan om te gaan trainen, voor de oudere jeugdteams tot en met de A-leeftijd zijn in beperkte mate ook weer trainingsmogelijkheden, maar wel met anderhalve meter afstand. 
Op korte termijn komt de hockeybond met een protocol en specifieke formats hiervoor, deze protocollen wachten nog op goedkeuring. Hier moeten we natuurlijk op wachten. Wij zijn al wel in overleg met de trainingscoordinator om te kijken naar de mogelijkheden. Wij willen uiteraard zo snel mogelijk de jeugd weer de mogelijkheid geven om te komen trainen. Wat leuk is om alvast te melden, is dat deze trainingen ook toegankelijk zijn voor niet leden. Dus neem vriendjes en vriendinnetjes mee naar de training. 
Wij verwachten medio volgende week de concrete plannen te hebben, dus houd website, mail en social media in de gaten. Het kan zijn dat we iets moeten schuiven met trainingsuren, omdat we afhankelijk zijn van de protocollen. Wij zijn in ieder geval blij dat de jeugd weer mag sporten! 

Met sportieve groeten, 
Diane Wilde
Secretaris Hockey Heeze


Nieuws  | 24 April