Nieuwsbrief 2018-2019 nr 2


Nieuws afbeelding

Nieuwsbrief 2018-2019 nr. 2
 
Beste leden,
 
Op het moment dat je deze eerste nieuwsbrief van 2019 ontvangt, zijn wij alweer een aantal weken in dit jaar onderweg.
Het jaar is met een lach en een traan begonnen.
Een traan, omdat wij donderdag 17 januari op indrukwekkende wijze afscheid hebben genomen van onze, op 92 jarige leeftijd overleden, oud voorzitter Jan Balkestein. Vanzelfsprekend wensen wij de familie Balkestein heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Een lach, omdat er de afgelopen weken een aantal initiatieven zijn opgestart waarbij ik persoonlijk heb mogen ervaren hoe bruisend en energiek Hockeyclub Heeze is.
In december zijn er op drie vrijdagen en zaterdagen niet zelden meer dan 30 vrijwilligers aanwezig geweest, jong en oud, om mee te werken aan het "op-pimpen” van het clubhuis en het creëren van een vergaderruimte waar iedereen gebruik van kan maken. Heel motiverend om te ervaren dat met weinig financiële middelen, een goede planning, voorbereiding en veel inzet, er een mooi resultaat is neergezet!

Dit geldt ook voor de sponsorcommissie die vorig jaar zeer voortvarend gestart is en nu verschillende sponsorconcepten en contracten gereed heeft. Verschillende sponsorcontracten zijn reeds getekend, maar in de maanden januari en februari zullen ook andere potentiele sponsoren actief benaderd gaan worden. Dit moet vervolgens leiden tot een eerste sponsor avond op donderdag 14 maart. Daarna zal er jaarlijkse een sponsor avond georganiseerd worden op de tweede donderdag na de Brabantsedag én meerdere sponsor events door het jaar heen.

Tot slot lijkt het dat de bar- en keuken organisatie voor de start van de tweede helft van het seizoen op orde is. We gaan ons richten op een wat bewuster assortiment, afgestemd op de behoeften van onze klanten en ter voorkoming van tekorten of van het onnodig weggooien van producten die over de houdbaarheidsdatum zijn. Het uitfaseren van plastic wegwerp artikelen hoort hier ook bij. Tevens zijn wij per 1 januari overgegaan op 100% digitaal betalen op alle dagen. Vanuit veiligheidsoptiek is er nu dus geen contant geld meer aanwezig op de club.
Dit alles moet leiden tot een financieel stabiele club met een bruisend en gezellig verenigingsleven. Waar plezier in het "hockey spelletje” op welke wijze dan ook, maar in ieder geval met elkaar, voorop staat. Een club die een gezonde en veilige omgeving wil zijn waar iedereen zich welkom en thuis kan voelen. Een club die veel waarde hecht aan onderlinge betrokkenheid en aandacht voor elkaar en voor het individu, het team, de club én onze lokale omgeving. Een club waaraan alle leden en ouders een steentje bijdragen als vrijwilliger of anderszins en dit niet vrijblijvend doen.
Naast een voorspoedig en gezond 2019 voor jou en jouw dierbaren, wens ik je namens het bestuur van Hockey Heeze een prachtig hockeyjaar toe!
 
Guy Zwart
Voorzitter Hockeyclub Heeze
Cashless vanaf nu!
Afgelopen half jaar hebben we geëxperimenteerd met cashless op de donderdag, vrijdag en zondag. De meeste teams hebben nu een "teamrekening” met pasje en betalen daar nu mee. Dit is zo goed bevallen dat we hebben besloten om helemaal cashless te gaan! Dus nu ook op zaterdag.
Doordat we nu geen contact geld meer hebben, hoeven we niet meer te bewaren, te storten en te tellen, met alle risico’s die daaraan verbonden zijn. Ook hoeven we geen kleingeld meer te sparen voor wisselgeld.
We zijn ons er bewust van dat dit besluit niet alleen voordelen heeft. Zo kunnen kinderen niet meer met contact geld afrekenen, maar hebben ze nu een pasje (evt. van hun ouder) nodig. Ook is cash nog steeds een wettig betaalmiddel, maar daarvoor zullen we af en toe "nee” moeten verkopen.
Verder zijn de gele muntjes uit gefaseerd. Daar kan dus niet meer mee betaald worden. Afgelopen nieuwjaarsborrel hebben we met nieuwe munten betaald.

 
Scheidsrechtersexamen
Op dinsdag 12 februari 2019 is er weer een scheidsrechtersexamen gepland voor iedereen die het scheidsrechtersexamen van november 2018 niet heeft gehaald. Locatie: clubhuis Hockey Heeze, het examen vangt aan om 19.00 uur.
Jaco Rens en Rene Menting
[email protected]
 


 
Jaco Rens :vrijwilliger van het jaar
Jaco Rens is tot vrijwilliger van het jaar verkozen!
Jaco is scheidsrechterscoordinator geweest de afgelopen 2 jaar. Dit is geen makkelijke klus, zoals we allemaal wel kunnen indenken!
Jaco bedankte in zijn speech Willemien Steegmans-Roxs  voor haar hulp. Zonder haar was het niet zo goed verlopen.

 
Hockey Heeze App
LISA heeft onlangs de nieuwe club-app gelanceerd!  Met de input van veel hockeyclubs en gebruikers is deze geheel nieuw gebouwd. De app wordt automatisch ge-update via iTunes of Google Play. Als je inlogt krijgt je een persoonlijke timeline te zien met wat voor jou (en je broers/zussen, ouders, kinderen) de komende periode relevant is.
De LISA Hockey app is een onmisbare tool voor ouders, spelers, trainers, coaches en managers.

De app bevat onder meer:
- altijd het laatste clubnieuws
- uitgebreide wedstrijddetails, trainingen, scheidsrechters en aanwezigheid
- een slimme persoonlijke timeline
- gast-modus
- agenda-synchronisatie
- toewijzen van taken via wedstrijddetails voor teamondersteuning
- pushberichten voor clubnieuws
- bier/ limonade-pot
- wedstrijdschema
- trainingsschema
- informatie over de locatie van trainingen en wedstrijden (adres en zaalinformatie), ook direct in de timeline
- overzichten van recente uitslagen

Hoe kan ik inloggen? 
Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Je lidnummer kan je terugvinden op de contributie-nota van de club. Als je je wachtwoord niet meer weet, kan je via de optie 'wachtwoord vergeten' je wachtwoord opvragen.
Mocht je nog meer vragen hebben over de app, dan kan je de meeste informatie terugvinden op
www.lisa-is.nl/nieuwehockeyapp.


 
We hebben nog steeds een aantal vacatures openstaan. Wie komt ons team versterken?
 
HHH regisseur  
Teamleden met hun ouders van de A,B, C en D jeugd worden 1 à 2 keer per jaar ingeschakeld om op zaterdag gastheer te zijn van ons clubhuis. Dit Hospitality Hockey Heeze team is aanwezig van 8 uur tot een uur na de laatste wedstrijd. Deze teamdag mag naar eigen inzicht ingevuld worden en aan het einde van de dag biedt het bestuur het gehele team een frietje, snack en een drankje aan.
Voor de coördinatie van deze teamindeling zijn Louise Niesten en Annemarie Schrauwen op zoek naar een derde persoon om de werkzaamheden te verdelen. Die bestaan met name uit het informeren van de teams en het afstemmen tussen het Hospitality team en de bar-crew.
Lijkt je deze functie wel iets, spreek Louise of Annemarie aan of mail naar [email protected]
Manager voor Dames 1 en een manager voor Heren 1
Vind jij het leuk om als rechterhand van de nieuwe coach van betekenis te kunnen zijn voor de gedreven speelsters van Dames 1? Je bent betrokken bij de speelsters en de coach; je weet wat er speelt. Op zondagen ben je erbij en daarnaast zouden we het leuk vinden als je soms ook op een trainingsavond en naborrel aanwezig kunt zijn. Jij vindt het leuk om zaken omtrent de wedstrijden en uitjes te regelen. Binding met de club is een pre, maar geen eis. Heb je nog vragen of zie jij dit wel zitten en wil jij mee bouwen aan een mooi hockeyjaar voor Dames 1 of Heren 1 van Heeze, laat het ons dan weten via  [email protected]
Lid jongste jeugdcommissie
We zijn op zoek naar een nieuw lid voor de jongste jeugdcommissie. Vind je het leuk om meer betrokken te zijn bij de sportclub van je kind? Hieronder staan de taken van de jongste jeugdcommissie:
- teamindeling voor de jongste jeugd
- om toerbeurt aanwezig zijn bij de training van 16.30 uur tot 17.30 uur
- aanspreekpunt voor (nieuwe) ouders
- organiseren van coachavond
- organiseren van hockeyclinic
- bedenken wervingsacties voor nieuwe leden
 
Ben jij degene die wij zoeken of heb je misschien vragen over de vacature? Neem dan contact met ons op, [email protected]
 
Coördinator zaalhockey
Pepijn Veldhuizen heeft ons laten weten dat hij zijn studie én zijn studieleven wil richten op Tilburg. Natuurlijk accepteren wij zijn keuze en wensen hem alle succes toe.
Een gevolg van dit besluit is dat Ellen de Vries een nieuwe collega zaalhockey coördinator zoekt, die samen met haar  het komend zaalhockeyseizoen gaat oppakken. Zij gaan er komend seizoen weer voor zorgen dat ruim 200 leden kunnen genieten van het zaalhockey!
Ellen houdt zich met name bezig met de lopende zaken tijdens het zaalhockeyseizoen.
De taak van Pepijn omvatte de voorbereidende werkzaamheden voorafgaand aan het seizoen. Daarbij kun je onder meer denken aan het reserveren van zaalhuur voor trainingen en wedstrijden, zorgdragen voor beschikbare trainers (ondersteuning vanuit trainers coördinatie) en de indeling van scheidsrechters voor de wedstrijden die in Heeze zijn aangewezen.
Wil je meer weten of aanmelden:  spreek Pepijn of Ellen aan of stuur een berichtje  naar [email protected]

 
 
Coachcoördinator
Met de TC hebben we regelmatig overleg met trainers en coaches. Het valt ons op dat er steeds meer coach specifieke vragen gesteld worden . Verder zien we de behoefte aan meer aandacht op het gebied van coaching. Om die reden zijn we op zoek naar een aanspreekpunt voor de coaches aan wie zij hun vragen kunnen stellen en die kan ondersteunen in de ontwikkelingen op coachgebied. We zijn bijvoorbeeld onlangs gestart met het aanbieden van een online coach cursus "Een beetje opvoeder”.
Het betreft hier een nieuw initiatief binnen Hockey Heeze, dat we graag willen toevoegen aan onze TC.
Voor vragen, opmerkingen en aanmelding, kan je contact opnemen met Guido Donkervoort 06-53606110 [email protected]
Barcoordinator
Als vrijwilliger deze klus klaren, is werken in het hart van één van de onderdelen van Hockey Heeze Hospitality: namelijk Hockey Heeze tot de meest gastvrije vereniging van Nederland maken!
 
Door de inzet van Friso én het keukenteam hebben we de afgelopen jaren kunnen genieten van kwalitatief goed eten uit de keuken en altijd op tijd meer dan voldoende voorraad achter de bar!
Friso heeft aangegeven te zullen stoppen en wil het stokje overdragen aan een enthousiaste opvolger. Een opvolger die er net zo’n succes van wil gaan maken! 
Jouw taak is tweeledig: Enerzijds zorg je er natuurlijk voor dat er iedere week voldoende keuken en barvoorraad aanwezig is. Dat doe je door via internet bestellingen te regelen.
Anderzijds regel je in afstemming met een enthousiast vast keukenteam voor een juiste keukenbezetting op zaterdag en zondag.


Bestuursmededelingen | 27 Januari