Zaalhockey, nieuwe regels


Nieuws afbeelding

De bankwissel bij het zaalhockey verdwijnt vanaf dit seizoen. Voorheen moesten teams in de rust van bank wisselen, maar dat hoeft niet meer. Dat heeft de KNHB vandaag bekend gemaakt. Ook mag je voortaan de bal spelen met de strafcorneruitrusting nog aan. Deze zaalhockey-regels worden daarmee gelijkgetrokken aan het veld. Dit zijn de enige spelregelwijzigingen die worden doorgevoerd.

Geen bankwissel meer

De KNHB maakt vanaf dit zaalseizoen een einde aan het gesleep met de spullen in de rust van een zaalwedstrijd. De bank waar je als team het duel start, blijf je de hele wedstrijd. Uiteraard wisselen de teams na de rust wel van speelhelft en blijven de scheidsrechters aan hun kant staan. Net zoals bij veldhockey.

Op bovenstaande regelwijziging is een uitzondering: sommige wedstrijden in de districtscompetities in Midden Nederland en Zuid-Holland worden gespeeld over één helft van 30 of 35 minuten. Tijdens die wedstrijden, wisselen de scheidsrechters wél halverwege de speelhelft bij een dood speelmoment. Teams blijven op dezelfde helft en bank.

Vrije- of uit-push na strafcornersituatie

Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit-push nemen direct na de strafcorner. Het spel mag dan niet worden hervat met een selfpass. Wanneer een speler dit toch doet, krijgt het team buiten de cirkel een vrije push tegen en binnen de cirkel een strafcorner tegen.Zaalhockey | 10 November