Bedankbrief van C Zwitserland!


Nieuws afbeelding

Beste Peter, Mark en Willemien,

Graag wil ik jullie bedanken voor het hartelijke ontvangst dat jullie onze jongens hebben gegeven! Ze hebben er geweldig van genoten!

Mijn zus, Christine Verest, die langs het veld  stond in Heeze, vertelde me van de goede sfeer en stuurde me een prachtige foto van een regenboog. Mijn zoon Mathieu, die op het veld stond in Heeze, heeft zijn sjaaltje boven zijn bed gehangen en is vastbesloten naar Nederland te verhuizen om bij jullie te kunnen hockeyen (C'était génial!).

Naast het spelen van wedstrijden, was het doel van de reis ook om kennis te maken met een andere hockeycultuur. Hier in Zwitserland is veldhockey een kleine sport. Er zijn ongeveer 15 clubs door het hele land waarvan de grootste nog geen 200 leden heeft…. Zij die de sport bedrijven gaan ieder weekend door het hele land om toernooien en wedstrijden te spelen. Het is een kleine maar zeer gemotiveerde harde kern die de sport bedrijft.

De c-jeugd speelt in Zwitserland 7 tegen 7 op een half veld. Het was dus voor onze jongens ook een mogelijkheid ervaring op te doen in wedstrijden 11 tegen 11 op een heel veld. De jongens hebben veel geleerd en ervaren dat hockey ook anders beleefd kan worden.

Mochten jullie ooit op trainingstage willen komen in Lausanne, dan zijn jullie natuurlijk meer dan van harte welkom (we hebben een prachtig veld aan het meer van Genève, dus in de zomer kun je na de training/wedstrijd afkoelen in het meer en luieren in het park met zicht op de Alpen…).

Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende keer.
Leonard Verest


Nieuws  | 2 Mei