Cursus tot scheidsrechter


Nieuws afbeelding

Beste spelers en speelsters,

Op dinsdagavond 8 november om 19:30 gaat de spelregelcursus voor scheidsrechters weer van start!
 
Waarom?
Volgens de KNHB is het verplicht dat alle clubleden vanaf de B in het bezit zijn van een scheidsrechterscertificaat. Ook bij hockey Heeze wordt dit verplicht gesteld. De reden hiervoor is simpel: Als er meer spelers/speelsters een certificaat hebben, hoeft er minder vaak per persoon gefloten te worden. Schrijf je dus in, zodat je teamgenoten niet extra hoeven te fluiten door jou!
 
Wat houdt het in?
Bij de scheidsrechterscursus wordt uitgelegd wat je moet doen als scheidsrechter, en wat de precieze spelregels zijn. De laatste avond van de cursus wordt afgesloten met een tentamen.

Het is sinds enkele seizoenen mogelijk als scheidsrechter op zaterdag begeleiding te krijgen. Je wordt dan de eerste keer, of mogelijk eerste paar keer als je dat wilt, begeleid tijdens het fluiten. Als je hier behoefte aan hebt neem dan na afloop van de cursus op met RenĂ© Menting: 06-51 280 830, [email protected].

 
Data:
De cursus wordt vanaf elke dinsdagavond gehouden om 19.30u op de volgende dagen:

8 november
15 november
22 november
29 november
6 december (als er 5 lessen nodig zijn)

Als er elke avond goed opgelet wordt zijn er maar vier avonden nodig om je certificaat te halen. Als er een extra dag nodig is, zal deze op 6 december plaatsvinden.

Het is in het belang van de hele club dat meer mensen zich inschrijven voor de cursus. Schrijf je in bij [email protected].

Met sportieve groet,

Bestuurslid Technische Commissie
Stein Gerris


Bestuursmededelingen | 2 November