Burgerinitiatief voor ontwikkeling sportvisie


Nieuws afbeelding Wellicht heb je al de afgelopen periode al wat gelezen over het initiatief om vanuit de verenigingen binnen de gemeente Heeze-Leende-Sterksel een sportvisie te ontwikkelen.

Een tweetal initiatiefnemers hebben zich het afgelopen jaar sterk gemaakt om binnen gemeente Heeze-Leende de sportvisie te ontwikkelen. Zij hebben hiervoor goedkeuring verkregen bij B&W en de Gemeenteraad en hebben samen met een aantal bestuursleden van andere sportverenigingen een projectteam geformeerd dat dit project actief begeleidt.

In oktober en november komen - zo is de bedoeling – bestuursleden van alle gerelateerde
(sport en recreatie) verenigingen en ambtenaren van onze gemeente een drietal keer bijeen om over de gemeentelijke  sportvisie na te denken. Ook onze vereniging is daarbij vertegenwoordigd.
Deze avonden staan onder leiding van Sportmanagement Bureau Ne9en uit Nederweert. 

Waarom doen we dit?
U weet dat de middelen van de gemeenten steeds schaarser worden.
De initiatiefnemers stelden vast dat een sportbeleidsplan binnen de gemeente Heeze-Leende ontbrak. Daarnaast zien we zelf dat bestuursleden van sportverenigingen ieder afzonderlijk met de ambtenaren, wethouders overleg voeren.

Soms is het goed om eens stil te staan bij de vraag: wat gebeurt er op sociaal, demografisch en sportief gebied allemaal om ons heen en wat betekent dit voor de inkomsten en uitgaven van de gemeente en voor de inkomsten en uitgaven van de (sport- en recreatie) verenigingen. Maar ook vraagstellingen als “Hoe ontwikkelt onze sport en recreatie zich ten opzichte van andere activiteiten?”, “Wat betekent de terugloop van vrijwilligers voor de meeste verenigingen en hoe vangen die terugloop op?”, “Wat betekent het dat de gemiddelde leeftijd in Heeze hoger gaat worden voor mijn  vereniging of voor sportend Heeze, Leende en Sterksel in het algemeen? ”.

Door nu over dit soort vragen na te denken proberen wij een lang termijnbijdrage te leveren aan sport en recreatie binnen onze dorpskernen.

Dat is de reden dat wij als sportvereniging dit initiatief ondersteunen en hieraan een actieve bijdrage leveren.

Wij hopen je met bovenstaande te hebben geïnformeerd over onze inzet bij deze avonden.

Bestuur Hockey Heeze


Bestuursmededelingen | 20 Oktober
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws