De AED, daar red je levens mee!


Nieuws afbeelding

Of beter nog: de AED, daar red je ook tijdens sporten levens mee! De meesten van jullie weten dat er een AED (Automatisch Externe Defibrillator) aanwezig is op ons sportpark, maar hoe werkt deze nu precies?

Een paar feiten op een rij:

  • Een hartstilstand komt in Nederland zo'n 15.000 keer per jaar voor (300x per week)
  • De overlevingskans neemt toe als er binnen 6 minuten met de reanimatie gestart wordt, al dan niet met behulp van een AED
  • Het is zelfs zo dat binnen deze minuten de overlevingskans op zo'n 70% ligt.
  • De kans op overleven daalt iedere minuut met 10% als er geen defibrillatie wordt toegepast.

Om te leren werken met de AED organiseren we samen met RKSV Heeze een gratis cursus voor het leren bedienen van de AED (defibrillator) voor de seniorleden. Ook jij kunt als leek van grote betekenis zijn bij het redden van een slachtoffer! Want met de komst van de AED kan onder gecontroleerde omstandigheden veilig, snel en doelmatig gedefibrilleerd worden door anderen dan ambulancepersoneel.

 

De cursussen worden gegeven op:

  • Cursus 1: Maandag 1 november en dinsdag 9 november 2010
  • Cursus 2: Dinsdag 2 november en donderdag 11 november 2010

Cursustijden: 19.00 uur - 22.00 uur

Lokatie: Clubhuis RKSV Heeze

 

Ieder seniorlid kan zich aanmelden vóór 27 oktober per email via [email protected]

 

Wij willen alle senioren/veteranen de gelegenheid geven een cursus te volgen, echter het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en de inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Wil je dus meedoen, meld je dan snel aan!

Ook wil Hockey Heeze iedereen die al in het bezit is van het benodigde certificaat/diploma vragen dit even te melden via hetzelfde emailadres.


Nieuws  | 17 Oktober