Aanschaf AED (Automatische Externe Defibrillator)


Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffend te handelen.

 

In samenwerking met onze buren RKSV Heeze, heeft Hockey Heeze besloten een AED aan te schaffen. Het apparaat zal worden gemonteerd in een speciaal daarvoor bestemde, verwarmde kast, die zich bevindt aan de muur van de kleedlokalen van de voetbalclub, aan de zijde van de hockeyvelden. De kast hangt inmiddels (duidelijk zichtbaar vanaf onze velden), de AED is ook gearriveerd maar om verzekeringstechnische redenen is het apparaat nog niet in de kast aanwezig. Deze situatie kan nog enkele maanden duren.

Desondanks vindt het bestuur van Hockey Heeze het van belang om de leden nu al te informeren over het feit dat de AED beschikbaar is

  • Op wedstrijddagen : achter de bar van de voetbalclub
  • Op doordeweekse dagen : bij de materiaalman van de voetbalclub

We realiseren ons dat dit nog geen ideale situatie is, maar in geval van nood kan het toch nuttig zijn om te weten dat er een AED aanwezig is. Zodra het apparaat in de kast gemonteerd is zal ik iedereen daarover uiteraard informeren. Ook zullen er binnenkort enkele trainingen georganiseerd worden om de AED te kunnen bedienen. Nadere info met betrekking tot data en mogelijke deelnemers volgt te zijn er tijd.


Nieuws  | 15 Mei
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws