Zevenduizendste certificaat ‘verantwoord alcohol schenken’ voor Hockey Heeze


Nieuws afbeelding Zevenduizendste certificaat ‘verantwoord alcohol schenken’

 
ARNHEM - Sportverenigingen maken massaal gebruik van het nieuwe e-learningsysteem waarbij volledig via digitale weg aan barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) wordt aangeboden. De instructie bestaat uit een informatieve website en een officiële test. Onlangs behaalde een barvrijwilliger van hockeyvereniging Hockey Heeze het zevenduizendste certificaat. Het bestuur van de vereniging heeft van NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond een felicitatie en een bos bloemen in ontvangst mogen nemen.

Gerard Dielessen, directeur NOC*NSF: ‘’Dat vanaf half december 2009 zoveel barvrijwilligers een certificaat hebben behaald, laat zien hoe serieus vrijwilligers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op willen pakken.’’

Johan Wakkie, directeur KNHB: ‘’ In totaal zijn er 1410 certificaten gehaald binnen het hockey. Dat zijn ruim vier certificaten per hockeyvereniging, een prachtig resultaat. De KNHB blijft zich inzetten voor verantwoord alcoholbeleid bij haar verenigingen.

De Drank- en Horecawet vereist dat er altijd een barvrijwilliger aanwezig is die een 
Instructie Verantwoord Alcohol schenken(IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol wordt geschonken in een sportkantine. NOC*NSF heeft samen met de KNVB, KNHB, het Watersportverbond, de KNKV en KNLTB een IVA ontwikkeld die door middel van e-learning vanaf december 2009 gratis wordt aangeboden via de websites van de genoemde bonden en NOC*NSF.

Op de website is er naast een uitleg over de Drank en Horecawet ook aandacht voor de schade die alcohol toe kan brengen aan hersenen van jongeren. Met het e-learningsysteem willen NOC*NSF en sportbonden de kennis en het bewustzijn over verantwoord schenkbeleid bij barvrijwilligers vergroten en de kans dat minderjarigen alcohol verkrijgen in de sportkantine verder verkleinen. Barvrijwilligers krijgen bij het succesvol afronden van de test een certificaat gemaild.


Nieuws  | 12 Mei
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws